Ο Νίκος Μπαλογιάννης για τις κιθάρες Βασιλειάδη

“Οι κιθάρες του Βασίλη Βασιλειάδη είναι έργα τέχνης. Ο Βασίλης έχει κάνει κτήμα του την βαθιά γνώση των ιστορικών ευρωπαίων δασκάλων του παρελθόντος, ενώ ταυτόχρονα, με το μεγάλο του ταλέντο, το αστείρευτο πάθος του για δημιουργία  και ύστερα από μακρόχρονη προσωπική έρευνα, αξιοποιεί και εξελίσσει διαρκώς πειραματιζόμενος, τις σύγχρονες τεχνικές κατασκευής του οργάνου.

Η κιθάρα που έφτιαξε για μένα και ήδη χρησιμοποιώ στις συναυλίες μου είναι ένα εκπληκτικό όργανο με μαγικό ηχόχρωμα. Έχει απόλυτη ισορροπία και διάκριση ανάμεσα στις φωνές, ιδανικό κούρδισμα, εντυπωσιακή δύναμη, ενώ ο ήχος της διακρίνεται για την γοητευτική του ποιότητα, την καθαρότητα, το βάθος, την διάρκεια και την προβολή του στον χώρο. Είναι αναμφισβήτητα ένα όργανο υψηλών απαιτήσεων, εφάμιλλο, αν όχι ανώτερο, εκείνων των κορυφαίων  κατασκευαστών σε διεθνές επίπεδο, με έκδηλο τον προσωπικό χαρακτήρα του δημιουργού του.

Πάνω από όλα ο Βασίλης είναι ένας σπάνιος άνθρωπος με ήθος, σεμνότητα, φυσική ευγένεια, πηγαία γενναιοδωρία και είμαι πραγματικά ευγνώμων που πέρα από ομότεχνοι και συνεργάτες, με τιμάει με την πολύτιμη φιλία του.”

Νίκος Μπαλογιάννης